Dunlop za Moto2 in Moto3

8. 6. 2011
Deli

Dunlop Motorsport, IRTA in Dorna Sports so podpisali pogodbo o ekskluzivni dobavi pnevmatik za prvenstvo Moto3. Sporazum bo stopil v veljavo leta 2012 ob uvedbi nove kategorije in bo veljal do konca sezone 2014.

Dunlop bo dobavljal pnevmatike in nudil tehnično podporo vsem tekmovalcem v kategoriji Moto3, ki bo nadomestila svetovno prvenstvo v 125-kubičnem razredu. Dunlop je izključni dobavitelj pnevmatik za Moto2 že od njegove uvedbe leta 2010. Dobave sta ratificirali Dorma in Mednarodna zveza moštev cestnega dirkanja IRTA (International Road Racing Teams Association).

Sanjay Khanna, glavni direktor blagovne znamke Dunlop za Evropo, Srednji vzhod in Afriko, je povedal: “S tem, ko so nam podaljšali dobave za Moto2 in nam dodelili pogodbo za novo, vznemirljivo prvenstvo Moto3, so Dorna, IRTA in moštva potrdili Dunlopovo predanost motociklističnim dirkam za Veliko nagrado. To je veliko priznanje Dunlopovi tehnologiji, ki bo preko teh fantastičnih prvenstev še naprej pritegovala pozornost svetovnega občinstva."

Jean-Félix Bazelin, glavni direktor Dunlop Motorsport, je pojasnil: “Moto3 je novo, za Dunlop zelo vznemirljivo prvenstvo, skupaj z našimi inženirji in tehniki uživamo v novem izzivu in se veselimo vse boljšega razumevanja med razvijanjem pnevmatik za nove, 250-kubične dirkalnike s štiritaktnim motorjem. Podaljšanje naše pogodbe za Moto2 je potrditev, da delo na tem prvenstvu dobro opravljamo, očitni pa so tudi rezultati.”

Sharon Antonaros, direktor za trženje pri Dunlop Europe Motorcycle, je izjavil: “Dunlop sodeluje na motociklističnih dirkah, da bi s tem širil svoje znanje na področju vrhunske tehnologije in nenehno razvijal svoje izdelke. Koristi od tega imajo tudi naši kupci, saj smo s svojim sodelovanjem v Moto2 precej izpopolnili svoji tehnologiji NTEC in Multi-Tread. Moto3 je čudovito, popolnoma novo prizorišče, in gotovo nam bo v prid, da smo prisotni že od samega začetka prvenstva, ko je krivulja učenja najbolj strma in možnosti za nagrade največje.”

Več o Dunlopu na www.dunlop.eu in http://motorsport.dunlop.eu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"