EICMA 2018: Najlepši je MV Agusta Brutale

13. 11. 2018 | Jure Šujica
Deli

Po izboru obiskovalcev salona je prejela več kot tretjino vseh glasov, hkrati pa tudi več kot drugo- in tretje uvrščena Duvati ter Aprilia skupaj.

Ljudje kupujemo z očmi. Jasno, lepota ni vse, a če nam nekaj ni všeč, zadeva postane bistveno manj privlačna. Tako je tudi pri motorjih. Jasno, mnenja so različna, a prav saloni, kakršen je nedavna EICMA, so priložnost, da se izbere najlepši. Vsaj za tekoče leto. Odločitev je padla tudi letos in z naskokom je največ glasov obiskovalcev zbrala italijanska MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro.

Kar 35 odstotkov od skupno 16 tisoč glasov je pripadlo letošnji zmagovalki, ki je na salonu doživela svojo premiero. Gre sicer za enega izmed najmočnejših in najhitrejših 'naked' motociklov oziroma motociklov brez oklepa, katerega agregat proizvede 154 kilovatov oziroma 212 'konjev' moči, kar zadostuje za najvišjo hitrost več kot 300 kilometrov na uro.

Zmaga tudi za delavce

»'Najlepši motocikel na salonu': To je za nas še eno v vrsti lepih priznanj in dodaten dokaz tega, koliko energije in sredstev MV Agusta namenja neprestanemu razvoju novih motorjev. Peta zmaga na omenjenem izboru je v veliko zadovoljstvo tako meni kot mojemu poslovnemu partnerju, Timurju Sardarovu. To zmago želiva pokloniti svoji fantastični ekipi delavcev, ki vsak dan kažejo strast do svojega dela,« je zmago komentiral generalni direktor podjetja in sin človeka, ki je podjetje pred 20 leti vrnil med žive, Giovanni Castiglioni.

Da je bila zmaga Brutale 1000 Serie Oro premočna, pove tudi podatek, da je drugouvrščeni motocikel Ducati Hypermotard SP prejel 19 odstotkov vseh glasov obiskovalcev, tretja pa je bila Aprilia RSV4 1100 Factory, ki je prejela (le še) 9 odstotkov vseh glasov. Lansko leto je nagrada romala v Avstrijske roke, saj jo je osvojila Husqvarna Vitpilen 701.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja