Električni Damon Hypersport - petkrat 200

Električni Damon Hypersport - petkrat 200

Če električni motocikli, namenjeni trgu, do sedaj niti niso posebej impresionirali s svojimi performansami, pa električni Damon Hyporsport stvari postavlja ob bok bencinskim športnikom.

Ne zgolj z vidika tehničnih podatkov in zmogljivosti, ob bok bencinskim športnim motociklom se postavlja tudi s svojo ceno. Ta naj bi znašala okrog 25.000 eur, a vsaj dokler ga za ta denar ne bodo zares ponudili kupcem, tega ne bomo verjeli. Sploh glede na napoved, da bo prvih 25 kosov opremljenih z vrhunskim Brembovim zavornim sistemom, vzmetenjem Ohlins in karobnsko zadnjo nihajko.

Se pa vse skupaj pri Damon Hypersportu bolj kot ne vrti okrog številke 200. Tako je moč elektromotorja 147 kW oziroma 200 'konjev', največji in praktično stalni navor znaša 200 Nm, končna hitrost naj bi znašala 200 milj na uro (320 km/h), doseg z enim polnjenjem pa zagotavlja 200 milj (320 kilometrov). 

Pri vsem tem je pospešek do sto kilometrov na uro krajši od treh sekund, za polnjenje baterij pa bodo lastniki potrebovali dobre tri ure, točneje 200 minut.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja