Električni Tomos Automatic kot dostavno vozilo v podjetju Rimac Automobili

3. 7. 2018 | Matevž Hribar
Deli

Kot se za proizvajalca električnih superavtomobilov in koles spodobi, tudi za dostavo v tovarni uporabljajo električno vozilo.

Za proizvajalca električnih superavtomobilov Rimac Automobili ste bržkone že slišali in verjetno tudi veste, da tovarna, v katero je nedavno investiral Porsche, stoji nedaleč od slovensko-hrvaške meje, v Sveti Nedelji blizu avtoceste, nekaj streljajev od mejnega prehoda Obrežje v smeri proti Zagrebu. Morda vas bo presenetila novica, da si prostore inovativnega proizvajalca ogleda čisto vsak; običajni vodeni ogled stane 30 evrov, premium ogled 50 evrov (vključuje še testno vožnjo z njihovimi kolesi Greyp), študenti pa dajo za ogled tovarne le desetaka. Več o vodenih ogledih tukaj: rimac-automobili.com/en/company/factory-tours.

V prostorih, kjer nastajajo šasija, baterijski sklopi, krmilniki in vse ostalo, fotografiranje seveda ni dovoljeno, nihče pa nas ni opozoril, da ne smemo fotografirati zunaj stavbe. In tako je nastala fotografija Tomosovega Automatika, predelanega na električni pogon. Podrobnosti o tem unikatnem mopedu, ki očitno služi interni dostavni službi, niso znane, je pa s fotografij razvidno, da je namesto običajnega dvotaktnega agregata nameščen v črno škatlo skrit pogonski sklop z napisom RIMAC. Takole čez palec bi dejal, da se je v spremljavi tihega šumenja premikal s hitrostjo približno 20 kilometrov na uro.

O električnem pogonu direktno iz Tomosa pa zaenkrat ni ne duha ne sluha.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja