Foto: ugledni motoristi (in motoristke) v Ljubljani in Kamniku zbrali 2.200 evrov

Na dogodku 'Distinguished Gentleman's Ride' se je letos zbralo več kot 170 motociklov.

Foto: ugledni motoristi (in motoristke) v Ljubljani in Kamniku zbrali 2.200 evrov (foto: Monique Taii Voss) Monique Taii Voss
3. 10. 2018

Na dobrodelnem dogodku The Distinguished Gentleman's Ride (DGR), na katerem se je zbralo več kot 170 gospodov na motociklih, so s svojim stasom in motocikli ter svojim gosposkim obnašanjem opozarjali na moške bolezni, predvsem na razširjeno bolezen raka na prostati. Dobrodelno noto udeležencev, ki so samo v Sloveniji za raziskave te bolezni zbrali 2.200 evrov, je nagradil prelep sončen dan, izkoristili pa so ga za čudovito skupinsko vožnjo iz Ljubljane do Kamnika. Svetovno gledano se je na isti dan z istim razlogom v več kot 90 državah in več kot 600 mestih zbralo več kot 110 tisoč moških in tudi predstavnic nežnejšega spola. Skupaj so zbrali skoraj šest milijonov dolarjev, ki jih bodo prejele ustanove po vsem svetu za raziskave raka na prostati.

Dame in gospodje so se zbrali v ljubljanski Lepi žogi, iz katere so se odpravili na 30 kilometrov dolgo počasno vožnjo proti Kamniku. V svojih lepih 'gvantih' na svetlečih motociklih so pritegnili marsikateri pogled, telefoni so slikali in snemali, socialna omrežja pa so bila polna slik in posnetkov z vožnje, seveda vse z razlogom, da so vidni, da se o dogodku govori, da se opozori na osnovni namen tega druženja: na moške bolezni.

V Kamniku, na Glavnem trgu pri Caferacer kavarnici, so udeleženci s svojimi motocikli zapolnili vsak kotiček. Dogodek so pospremili tudi člani Društva onkoloških bolnikov Slovenije, ki so podali svoj vidik do te bolezni. Druženje, klepet, hrana in pijača, obvezno slikanje – vse to v prelepem nedeljskem popoldnevu – za nikogar ni bil napor, ampak uživanje v družbi istomislečih z zavedanjem, da dejansko delajo dobro za vse moške sveta. Preveval je utrip klasičnih in predelanih motociklov, elegantnih dam in gospodov, utrip dobrodelnosti, ki se je na isti dan odvijal po vsem svetu.

Organizatorji se za dolgoletno podporo pri dobrodelnem dogodku DGR Ljubljana - Slovenija 2018 zahvaljujejo podjetju Tinex, Rock radiu, ki je prevzel medijsko podporo dogodka, Triumph moto centru Marka Jermana, Društvu onkoloških bolnikov Slovenije, Lepi žogi in Caferacer kavarnici na Glavnem trgu v Kamniku.