Gas Gas v roke skupine KTM, razlog je jasen – elektrika!

2. 10. 2019 | Peter Kavčič
Deli

Avstrijski proizvajalec motornih koles KTM je v teh dneh prevzel 60% lastniški delež španskega proizvajalca Gas Gas, sicer specialista za enduro in trial motocikle. S tem so se še močneje utrdili na prvem mestu največjega evrospkega proizvajalca motociklov.

Menda je sklenjen dogovor o industrijskem sodelovanju, skupno podjetje pa mora upravljati KTM, ki pa je s tem postalo tuli lastnik majhnega španskega proizvajalca električnih koles Torrot, skuterjev, e-motorjev za enduro in trial ter motorjev za otroke.

KTM širi svojo prisotnost v Španiji z industrijskim sodelovanjem z Gas Gas Motorcycles. Pogajanja s podjetjem Black Toro Capital - lastniki Gas Gas Motociklov so po večletnem zbliževanju in oddaljevanju torej končno obrodila sadove.

Poleg trial in enduro motociklov Gas Gas bodo skupaj ravijali nove modele. Skupno podjetje bo nadaljevalo proizvodnjo terenskih motociklov z motorji z notranjim izgorevanjem in električnih motorjev (zaenkrat imajo španci v ponudbo le trial, KTM pa hobi enduro Freeride - E). Naš test lahko preberete na tej povezavi.

Gas Gas se bo kot tretja znamka pridružila KTM-u in Husqvarni v distribucijski mreži skupine KTM. Prevzem morajo sicer še odobriti ustrezne službe.
Gas Gas trenutno zaposluje okoli 350 ljudi. Proizvajalec Torrot je nekdanji proizvajalec koles, zdaj pa se izključno ukvarja s konstruiranjem majhnih električnih dvokoles. Prav to pa je segment, v katerega se želi tudi KTM bolj angažirati. Španci delujejo tudi v številnih evropskih mestih, kjer si delijo storitve z električnimi skuterji.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"