Harley-Davidson Custom - z motorjem Revolution Max v spopad z Diavelom

Harley-Davidson je potrdil prihod novega velikega kruzerja, s katerim bo napadel razred 'power' kruzerjev, v katerem dominirajo Ducati Diavel, Triupmh Rocket III in drugi.

Novinec se bo kot kaže imenoval Custom, na trg pa naj bi prišel zelo kmalu potem, ko bo med kupce zapeljal težko pričakovani Pan America, torej zelo kmalu.

Prihajajoči Custom sicer ni popolno presenečenje, saj so koncept pokazali že pred tremi leti. Zanimivo je predvsem zaradi vodno hlajenega V2 motorja iz serije Revolution Max, ki bo poganjal tudi model Pan America. Še bolj zanimive pa so špekulacije okrog specifikacij. Motor v Pan America naj bi razvil kar 150 'konjev', ki bodo znamko HD popeljali v povsem nove sfere. Sicer lahko predvidevamo, da bo ta isti motor pri modelu Custom razvil nekaj manj moči, vendar bo imel razredu kruzerjev prilagojeno krivuljo motornega navora.

Z endurom pa si ne bo delil samo motorja, pač pa tudi grafiko zaslona in funkcijska stikala, ki bodo skupaj omogočala povezljivost in komunikacijo s pametnim telefonom. Podobno bi moralo veljati tudi za ostale elektronske funkcije, kot so na primer različne mape motorja in podobno.

Med dobre novice štejemo tudi to, da naj bi novi Custom v primerjavi z ostalimi kruzerji znamke HD, tehtal bistveno manj, saj naj bi kazalec na tehtnici pokazal številko, ki je bližje 200 kot 300 kilogramom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"