Samosvoj poklon legendi! Kultna ameriška znamka tako slavi tehnično novost.

Samosvoj poklon legendi! Kultna ameriška znamka tako slavi tehnično novost. (foto: harley-davidson)
harley-davidson

Harley-Davidson je eden izmed proizvajalcev, ki je v svoji zgodovini zelo počasi uvajal pomembne tehnološke novosti. Od ene izmed najpomembnejših letos mineva 75 let.

Harley-Davidson bo v čast uvedbi pomembne tehnične novosti iz leta 1949 izdelal 1.750 motociklov Hydra-Glide Revival. S to omejeno serijo se želijo spomniti prehoda iz dotedanjega 'springer' sprednjega vzmetenja na klasično hidravlično vilico, in čeprav razen obujanja spominov ne prinaša nič posebej novega, bo treba za to različico v primerjavi s standardnim Heritage Classic na katerem temelji, odšteti precej več denarja.

harley-davidson

Približno 7.000 evrov več, torej približno 38.000 evrov, bo stal Hydra-Glide Revival, katerega barvna grafika se spogleduje z modelom Hydra-Glide iz leta 1956. Za ta denar bodo dodali še višji prozorni vetrobran, komplet usnjenih bočnih kovčkov z resicami, solo sedež in nekoliko drugačno okroglo ohišje zračnega filtra.

Preberite tudi: Harleyjev 'Shark nose' ima novo podobo. In še marsikaj drugega.

Za pogon bo služil zanesljivi in z navorom bogat agregat Milwaukee-Eight 114 s 1.868 kubičnimi centimetri delovne prostornine in 95 konjskimi močmi (70 kilovati). Vsak izmed jubilejnih modelov bo imel tudi spominski emblem na blatniku, na krmilu pa tablico z vgravirano serijsko številko.

harley-davidson

Preberite še:

Novo na Metroplay: BMW X6 M60 - Magnet za poglede in zavistneže