Honda ekskluzivno za Moto2

4. 5. 2009 | Matevž Hribar
Deli
Honda ekskluzivno za Moto2

Po MotoGP dirki v Jerezu se je razvedelo, da bo za razred, ki bo nasledil razred GP 250, agregate dobavljal le en proizvajalec. Iz 600 'kubikov' bodo izvlekli čez 150 'konjev'!

Za Hondo so se odločili na podlagi razpisa organizatorja Dorna in zveze FIM. Želijo namreč narediti čim cenejši razred in prav agregat naj bi bil največji strošek udejstvovanja na tekmovanjih. Agregat bo štirivaljni, seveda štiritaktni, verjetno v osnovi podoben tistemu v športni Hondi CBR 600 RR, a s precej več moči, saj so se pri Hondi obvezali, da bodo iz 600 kubičnih centimetrov izvlekli več kot 150 'konjskih moči'.

Medtem ko bo agregat pri vseh ekipah enak, pa bodo imeli posamezniki možnosti izdelati svoj okvir, ki ne sme biti enak kot v serijskih motociklih. Moto2 bo razred GP 250 nadomestil že prihodnje leto.

Nekateri bodo v slovo brenčečim dvotaktnikom verjetno potočili kakšno solzo, ampak hej - spremembe so dobrodošle. Sploh pa je bila opustitev dvotaktnega programa pričakovana, saj se serijski motocikli take zasnove ne prodajajo več, proizvajalci pa želijo z dirkami promovirati prav svoje izdelke.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol