Bo ta Honda novi 'price performance' motocikel v razredu športnih tourerjev?

14. 10. 2021 | Matjaž Tomažič
Deli
Bo ta Honda novi 'price performance' motocikel v razredu športnih tourerjev? (foto: honda)
honda

Pri Hondi so končno tudi uradno potrdili in najavili predstavitev novega športnega potovalnika NT 1100.

Uradna spletna predstavitev se bo zgodila 21. oktobra in takrat bi morale biti znane tudi vse tehnične specifikacije. Honda je svojega novinca, ki temelji na mehaniki odličnega in vsestranskega endura Africa Twin potrdila že konec avgusta, promocijski video pa navkljub svoji skrivnostnosti razkriva ravno dovolj, da vemo kako naj bi novi sport tourer izgledal.

Oblikovno bi glede na videno moral bolj kot na druge modele znamke spominjati na zastavonošo Gold Winga, seveda ob predpostavki, da bo zaradi manjših dimenzij oklepa v posameznih detajlih izstopal. Tako na primer ne bo imel integriranih smerokazov, razlika v nivojih prednjega in zadnjega sedeža pa bo podobno izrazita, kot je na primer pri bavarskem S1000 XR.

Obetamo si lahko tudi bogato zaslonsko podporo vozniku, ki bo vsaj po obliki sodeč podobna tisti iz modela Africa Twin, vprašanje pa je, če bo novinec prinesel tudi kakšne izrazite grafične spremembe. Znano je, da bo NT 1100 na voljo tudi z avtomatskim menjalnikom DCT, za katerega se pri modelih kjer je ta na voljo odloča že skoraj polovica kupcev.

Trenutno najbolj vroče vprašanje o prihajajočem novincu pa bo vsaj do predstavitve ostalo odprto. Kolikšna bo moč vzporednega dvovaljnika? Z ozirom na to, da Honda ne skriva ambicij, da bi želela voziti ob boku modelom kot so Kawasaki Ninja 1000 SX, Suzuki GSX-S 1000 GT, BMW R 1250 RT in podobnimi, se nadejamo in upamo, da bo dvovaljnik postregel z nekaj več moči kot jo ponuja Africa Twin.

No, tudi z aktualnimi 72 kilovati (102 'konji') in pričakovano ceno okrog 15 tisočakov bi novi NT 1100 v razredu sport tourerjev lahko predstavljal t.i. 'price performans' motocikel.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol