Honda predstavila nov dvovaljnik

30. 1. 2013
Deli

Honda je predstavila nov vrstni dvovalnik s prostornino 400 kubičnih centimetrov, ki bo poganjal paleto novih modelov. Prihajajo ti tudi v Evropo?

Lansko leto je Honda predstavila trojček 500 kubičnih motociklov z dvovaljnim vrstnim motorjem, ki so namenjeni predvsem bolj zahtevnim tržiščem. O modelih CBR500R, CB500F in CB500X smo na naših straneh že pisali, s predelavo agregata ki si ga omenjeni trojček deli pa Honda napoveduje podobne modele namenjene azijskemu tržišču. Če se bo trend povpraševanja po manjših motociklih na globalnem nivoju še naprej povečaval pa ni vrag, da se napovedani motocikli ne bi pojavili tudi v naših prodajnih salonih.

 

Seveda z razvojem novega 400 kubičnega motorja pri Hondi niso pretiravali, odločili so se za enostaven recept in prostornino zmanjšali s krajšim hodom batov, medtem ko premer le teh ostaja enak. O največji moči in navoru novega agregata pri Hondi še molčijo.

Zaenkrat naskoka na globalno tržišče še ne načrtujejo, a to se lahko kaj hitro spremeni v primeru da bi s tovrstno ponudbo nastopila konkurenca. Honda ima odgovor pripravljen vnaprej.

 

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"