Najbolj vsestranska Honda prihaja spomladi - bogat paket serijske opreme in odlična mehanika

22. 10. 2021 | Matjaž Tomažič
Deli

Honda je v skladu s svojo napovedjo predstavila crossover, ki temelji na enaki mehaniki kot priljubljena Africa Twin.

Honda NT 1100 je po Africi Twin in Rebelu 1100 že tretji motocikel, ki ga bo poganjal odlični vzporedni dvovaljnik. Ta s svojimi 75 kW  oziroma 102 'konji' moči v razredu crossover sicer ne predstavlja vrhunca, a bo po drugi strani z zelo bogatim navorom 104 Nm zagotovo več kot dovolj živahen motocikel. Nenazadnje to že nekaj let dokazuje njegov alter ego Africa Twin.

Novi NT 1100 bo od spomladi naprej dobavljiv v treh barvah, metalno sivi, biserno beli in grafitno črni, opcijsko pa bo na voljo tudi s samodejnim menjalnikom DCT. Pri uvozniku Motoceneter AS Domžale so znane tudi cene. Za različico s standardnim menjalnikom bo potrebno odšteti 14.490 EUR, za model s samodejnim DCT pa 15.590 EUR.

Z modelom Africa Twin si deli tudi okvir, cesti in touring namenu pa so prilagodili vzmetenje. To ima seveda precej krajše hode, za 30 mm pa je nižji tudi sedež. DImenzije torej ostajajo podobne, kar pomeni, da bo na NT dovolj prostora tudi za resna potovanja. Osnovni model bo tehtal 238 kilogramov, model z DCT pa 248 kilogramov.

Zelo bogata bo tudi serijska oprema, saj bo NT 1100 v vsakem primeru opremljen z dvema bočnima kovčkoma, centralnim stojalom, nastavljivim vizirjem in stranskimi deflektorji, ogrevanimi ročicami, zadnjim nosilcem kovčka, tempomatom, 6,5-palčnim barvnim TFT zaslonom na dotik, povezlivostjo preko sistemov Apple CarPlay in Android Auto, nastavljivim zadnjim vzmetenjem, petimi (3+2 individualna) voznimi programi, avtomatskim izklopom smernikov, LED žarometi, dnevnimi lučmi DRL. Na krovu bo seveda tudi varnostna elektronika, ki bo serijsko zajemala HSTC, ABS in Wheelie control.



Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol