HSR-Benelli - nova linija vodnih skuterjev

Zastopnik in prodajalec vodnih skuterjev HSR-Benelli, podjetje Moto Nautica iz Maribora je predstavilo novo serijo vodnih skuterjev.

HSR-Benelli je mnogim že poznan po stoječemu štiritaktnemu vodnemu skuterju HYDROSPACE-S4, ki je v Sloveniji sicer že prisoten od leta 2006.

Kot pravijo pri Moto Nautiki prihaja HSR-Benelli na trg z najhitrejšim stoječim in sedečim vodnim skuterjem.

Iz serijskih stoječih modelov S4 so na novo razvili modela S-Pro 142 PS in S-Race 162 PS, največja novost pa je nova linija sedečih vodnih skuterjev serije R.

Skuter serije R je na voljo v petih različicah:

R-Sport 100 PS 3 cilindri

R-Naked 142 PS 3 cilindri

R-Pro 172 PS 3 cilindri

R-Prestige 272 PS 6 cilindrov

R-Race 342 PS 6 cilindrov

Skuterje HSR-Benelli močno zaznamuje njihova agresivna in ostro oblikovana oblika, odlična vodljivost v vseh razmerah, največja prednost pa je njihova teža, saj so v celoti izdelani iz karbona. Najtežji stoječi tehta 177 kg, najtežji sedeči pa le 328 kg.

Sami smo preizkusili model R-Pro, ki se nahaja natanko na sredini ponudbe, prvi vtis, ki smo ga dobili v razburkani morski vodi ohlajeni na 14 stopinj celzija pa pravi, da bo ta skuter z zmogljivostmi in voznimi lastnostmi zadovoljil tudi najzahtevnejše kupce. Le tiste, ki so vajeni nekoliko udobnješih skuterjev bo motilo nekoliko več škropenja vodnih kapljic, kar pa je posledica atraktivne, že skoraj 'fighterske' oblike prednjega dela. Z njim se lahko popeljejo največ tri osebe. S tehničnega vidika v ničemer ne zaostaja za konkurenco, ravajal pa bo tudi hidravlični trim, dva načina delovanja (soft in power) pa bosta zmogljivosti agregata prilagodila stopnji začetnika ali izkušenega voznika.

Ob namigu, da bo za najmočnejši model R-Race na voljo tudi kit za povečanje moči motorja, ki vključuje turbino s pomočjo katere bo največja moč približno 500 konjev, pa se nam zdi, da je 42 kilometrov slovenske obale občutno premalo in zato predlagamo odkup Istre vsaj tja do Brionov.

Z skuterjem se je zapeljal tudi Rok Florjančič, svetovni prvak v kategoriji freestyle, ki je med drugim pokazal tudi kako se pelje s stoječim vodnim skuterjem.

Za dodatne tehnične informacije in cenik modelov kliknite na www.moto-nautika.com .

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"