Tim Gajser v Italiji dvakrat zlomil čeljust, glava in hrbtenica brez poškodb (video)

S tekme italijanskega prvenstva v motokrosu so prišle slabe novice za navijače slovenskega motokrosista.

Tim Gajser v Italiji dvakrat zlomil čeljust, glava in hrbtenica brez poškodb (video) (foto: Honda HRC) Honda HRC
18. 2. 2018

Motokrosisti so v Italiji odpeljali finalno dirko odprtega italijanskega prvenstva v motokrosu, ki se je že tradicionalno udeležijo številni predstavniki elitne lige svetovnega prvenstva MXGP. V Mantovi je tekmoval tudi Tim Gajser, ki ima za seboj uspešno zimsko pripravljalno obdobje. Žal pa se za Gajserja dirka, ki je bila predvsem trening in zadnji preizkus pred začetkom svetovnega prvenstva, ni končala po načrtih. Po sicer zelo dobrem začetku, ko je uspešno sledil vodilnemu Italijanu Antoniu Cairoliju, ga je v drugi polovici dirke po skoku z velike višine pribilo k tlom, zato je z glavo močno udaril v krmilo motorja in nezavesten obležal na progi. Nesrečnega Gajserja so takoj odpeljali na pregled v bližnjo bolnišnico. Izkazalo se je, da gre za dvakratni zlom čeljusti.

»Ne morem dojeti, kaj se je sploh zgodilo in kakšno smolo je imel Tim. V tem trenutku nam je zelo težko. V bolnišnici so poklicali specialista, ki bo Tima nocoj operiral,« je povedal Timov oče in trener Bogomir Gajser in dodal, da bo operacija trajala predvidoma tri ure. Po Gajserjevih besedah Tim drugih hujših poškodb k sreči ni imel, več pa bodo pokazale nadaljnje preiskave.

Svetovno prvenstvo MXGP se začne čez dva tedna v Argentini.

Dodatek: iz ekipe Honda HRC so javili, da so na rentgenskem pregledu ugotovili, da hrbtenica in glava nista utrpela poškodb.

Video: