Husqvarna Svartpilen 125

Husqvarna je predstavila še najmanjši motocikel iz serije Svartpilen.

Husqvarna Svartpilen 125 bo vsekakor prijetno popestril vsopni razred v svet motociklizma, čeprav v resnici niti ne prinaša veliko novega.

Tehniko je namreč posodil KTM, oblikovno pa sledi večjemu modelu Svartpilen 401. Tovrstnega partnerstva med obema proizvajalcema smo sicer vajeni v vseh njihovih programih, torej v motokrosu, enduru in v cestnem segmentu.

Model Svartpilen 125 je tako prva realizacija v nizu napovedi, s katerimi namerava Husqvarna razširiti svojo prodajno paleto. Medtem ko ima z modelom Norden namen vstopiti v visoki srednji razred enduro motociklov, pa bo z modelom Svartpilen 125 svojo ponudbo razširila tudi v vstopni razred.

Serijsko bo motocikel opremljen z WP vzmetenjem, Boschevim ABS-om, Pirellijevimi pnevmatikami, LED razsvetljavo in zavornim sistemom ByBre. Enovaljnik razvije zakonsko dopustnih 11 kilovatov (15 'konjev'), motocikel pa pripravljen za vožnjo tehta ugodnih in lahkotnih 146 kilogramov. Zaradi vsega naštetega ne pričakujemo, da bo poceni, kot pravijo pri Husqvarni pa se lahko nadejamo tudi dopolnitve v tem razredu in sicer v obliki neo-cafe racerja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja