Husqvarna TE300i in TE250i z vbrizgom goriva že v salonu MotoXgeneration

13. 7. 2017 | Peter Kavčič
Deli

Husqvarne za motokros in enduro z letnico 2018 so že v Sloveniji! Ogledate si jih lahko v salonu pooblaščenega trgovca MotoXgeneration na Brezovici pri Ljubljani.

Največja novost sta seveda oba dvotaktna modela za enduro, ki imata sedaj na koncu oznake črko i, kar predstavlja neposredni vbrizg goriva.  

Zaenkrat smo s tem novim sistemom vozili le nove modele KTM z letnico 2018, zato lahko sklepamo, da deluje tako dobro tudi pri Husqvarnah. Test lahko preberete v novem Avto magazinu, video in prve vtise pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Husqvarna namreč sodi pod okrilje KTM Sportmotorcycle GmbH in pri Husqvarni pravijo, da so s tem bistveno izboljšali učinkovitost na terenu, saj nov sistem vbrizga goriva privarčuje do 50 odstotkov olja, ki se ga doliva v ločen rezervoar in hkrati bistveno manj onesnažuje okolje z modrim dimom, ki je bil značilen za hladen zagon dvotaktnih motorjev.

Vbrizg goriva prinaša optimalno delovanje neglede na nadmorsko višino ali temperaturo zraka, dve različni krivulji delovanja motorja in predvsem bolj učinkovito in linearno podajanje moči.

Računalniška slika motorja prikazuje kompaktnost sistema:

Kako deluje novi dvotaktnik, si lahko ogledate v videu:

 

Več o novih modelih v slovenskem jeziku najdete na spletni strani trgovca www.motoxgeneration.com.

Peter Kavčič
foto: Husqvarna, Peter Kavčič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"