Moto Morini še vedno živi: to je novi Corsaro 1200 ZZ

20. 4. 2017
Deli

Moto Morini se že nekaj časa ukvarja s finančnimi težavami, a kot kaže mu gre vendarle na bolje.

Moto Morini se je pred dobrim letom dni znašel na robu bankrota, izognil pa se mu je po zaslugi dražbe, s katero je bilo zbranega dovolj denarja, s katerim bi ta znamka tokrat morala odpeljati iz megle.

Na salonu v Milanu je bil tako predstavljen predserijski model Corsaro 1200 ZZ, ki pa bi moral biti zdaj že pripravljen za prodajo in proizvodnjo. Moto Morini je namreč izdal reklamno brošuro, ki je postregla tako s fotografijami kot osnovnimi tehničnimi podatki.

Novi Corsaro bo očitno kar dobro opremljen in sodoben motocikel, ki ga bo poganjal dvovaljni V motor, ki bo seveda moral ustrezati normi Euro4. Sistem ABS je priskrbel Bosch, Corsaro pa bo imel tudi sodoben barvni LCD zaslon in zdrsno sklopko.

V primerjavi z modeli, ki smo jih poznali v preteklosti, je nadgradnja predvsem pod vidno površino motocikla. Precej obsežnih sprememb je bil deležen okvir motocikla, elektronski menedžment pa po novem skrbi za čistejši izpuh, manjšo porabo in bolj zvezno razvijanje moči.

Zanimiva tehnična rešitev, 'gas na zajlo', menjalnik elektronski

Kot zanimivost velja omeniti, da je za odzivnost motorja še vedno zadolžena klasična pletenica, nasprotno pa je ročica menjalnika elektronska.

Tisti, ki so v svoji vozniški karieri uspeli preizkusiti dvovaljni Bialbero CorsaCorta Twin motor, znajo povedati, da gre za zelo eksploziven in za vožnjo zahteven aparat. Motor sicer razvije za današnje razmere relativno skromnih 137 konjskih moči, navora pa je za 125 Nm.

Matjaž Tomažič
foto: Moto Morini

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"