Suzuki V Strom: Za leto 2020 nova različica v srednji in morda povsem nov model v veliki kategoriji

Suzuki je svojega srednjega V-Stroma zadnjič obrusil leta 2017, takrat pa je poleg novega kroja oklepov, dobil tudi nov motor. In kaj prinaša sezona 2020?

Vsekakor bi bilo premalo, če bi Suzuki svojemu srednjemu V-Stromu namenil zgolj nove barvne grafike. Poleg teh, se obstoječi ponudbi pridružuje še različica XT Adventure 650.

V-Strom 650 XT Adventure bi se moral v prodajanih salonih pojaviti v mescecu novembru 2019, takoj po salonu v Milanu. Glede na dodatke, ki jih s seboj prinaša, pa bi morala biti ta različica V-Stroma še bolj prijazna tistim, ki radi potujejo. Torej, V-Strom s popolnim paketom dodatne opreme.

Paket opreme vključuje dva 37-litrska bočna aluminijasta kovčka, kolesa z naperami in seveda brez potrebe po vgradnji zračnice, zaščito spodnjega dela motorja, drugačno krmilo ter zaščito dna motorja. Če bi tako želeli, pa boste lahko doplačali še za zadnji kovček, komplet dodatnih luči, višji ali nižji sedež, ogrevane ročice, večje aluminijaste stopalke za noge in originalno tank torbo.

Medtem ko osnovne tehnične specifikacije v primerjavi s standardnim modelom ostajajo bolj kot ne nespremenjene, pa bo na račun drugačnega in bolj ravnega krmila, V-Strom XT Adventure širši za slabih osem centimetrov.

Posebno pozornost so V-Stromu namenili tudi na oddelku, ki skrbi za privlačnost in trendnost barvnih kombinacij. Osnovni barvi ostajata modra in črna, ki pa bosta oklepe in rezervoar prekrivala nekoliko drugače kot do sedaj.

Neuradno, vendar precej zagotovo pa se kmalu obeta tudi prihod novega velikega V-Stroma. Aktualni model se bi namreč moral počasi posloviti, njegov naslednik pa se bo po zgledu Katane, ideološko in vizualno nekoliko opiral na legendarnega DR-Big-a.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"