Kawasaki Ninja 650 (2020) - izpolnjene želje

11. 10. 2019 | Matjaž Tomažič
Deli

Kawasaki Ninja 650 je motocikel, ki je še posebej pisan na kožo mladih motoristov, z modelnim letom 2020 pa bi moral izpolniti njihove skrite želje.

Redizajn Kawasakijevega Ninja 650 je bil bolj kot ne pričakovan, saj bo prihodnje leto ta model dopolnil polna štiri leta, kar v svetu motociklizma pomeni, da vstopa v svojo drugo življensko polovico.

V letu 2020 bo Ninja 650 precej temeljito osvežen, predvsem pa bolj bogato opremljen. Če si mladi motoristi želijo sodoben TFT zaslon in sodobno LED razsvetljavo, bodo to prihodnje leto tudi dobili.

Namesto dosedanje kombinacije digitalne in analogne 'armaturne' plošče, bo odslej pred voznikom sodoben TFT zaslon premera 10,9-centimetrov, ki bo s pomočjo aplikacije povezan s pametnim telefonom, omogočal pa bo prikazovanje različnih vrst informacij, tudi navigacijo.

Mehanika ostaja enaka, torej bi morali tehnični podatki, vključno z maso, ostati nespremenjeni. Oblikovni redizajn pa se nanaša na LED razsvetljavo po vzoru modela ZX-6R, novo obliko prednje maske, boljšo vetrno zaščito in spremenjene bočne plastike. Po novem bo Ninja 650 na cesto zapeljal na gumah Dunlop Roadsport 2.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"