Kawasaki Ninja H2 bo v letu 2019 še močnejši

Kawasaki Ninja H2 je trenutno še vedno edini serijski prisilno polnjen motocikel, ki ima tudi cestno homologacijo. V leto 2019 bo zapeljal močnejši. Precej močnejši.

Začnimo z najzanimivejšim podatkom, torej tistim o moči motorja. Z impresivnih, a trenutno tudi pri konkurenci nič kaj preveč čudežnih 200 'konjev' bo moč Ninje H2 v letu 2019 narasla na spoštljivih 231 'konjev'. Jasno je, da pri Kawasakiju zmorejo tudi več, vendar je to dovolj, da bodo med serijskimi motocikli najmočnejši.

A kot pravijo pri Kawasakiju, moč motorja še zdaleč ni vse, kar bi zanimalo motoriste, zato bodo gotovo opazne tudi izboljšave motorja, ki prinašajo manjšo porabo, čistejši izpuh in še več odziva motorja.

Iz novih tovarniških specifikacij je razvidno tudi to, da bo po novem Ninja H2 obuta v pnevmatike Bridgestone RS11, za zaviranje pa bo skrbela zadnja serija Brembovih zavornih čeljusti Stylema, za katero pri Brembu pravijo, da jih poleg vrhunskih zmogljivosti dičijo tudi izboljšane hladilne lastnosti.

Nekaj bo lepotnih popravkov, nov pa bo tudi barvni zaslon TFT, ki bo povezljiv s pametnimi telefoni in drugimi napravami.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja