Kawasaki Ninja ZX-25R - specifična moč enaka kot pri litrskem modelu!

Kawasaki Ninja ZX-25R - specifična moč enaka kot pri litrskem modelu!

Končno je postalo tudi uradno. Vesela novica prihaja iz Kawasakija. Razred četrtlitrskih športnikov bo spet postal zanimiv.

Kawasaki je namreč končno predstavil štirivaljenga ZX-25R, torej športnika z 250-kubičnim motorjem, ki pa bo razvil konkretnih 51 'konjev'.

Čeprav je nova Ninja po kapaciteti motorja najmanjša, pa ni najšibkejša. V primerjavi s tekmeci, ki so bili v tem razredu na voljo do sedaj je kar dvakrat močnejša. Še bolj impresiven je podatek, da je specifična moč novega malega štirivaljnika skoraj enaka, kot pri superšportnem ZX-10R.

Da bo novi ZX-25R pravi kričač, ki bo na zlate čase, ko so v tem razredu kraljevali dvotaktniki, spominjal tudi po zvoku, pa govori podatek, da je največja moč novega motorja z Ram-Air efektrom na razpolago pri visokih 15.500 vrtljajih. Seveda bo motocikel opremljen tudi z obilico elektronike, ki bo omogočala izbiro med dvema motornima mapama, protizdrsno sklopko in sistemom proti zdrsu.

Na voljo bo tudi različica SE, ki bo obarvana v hišne dirkaške barve, imela pa bo tudi 'quickshifter'. Za vzmetenje so poskrbeli pri Showi, zavore pa bodo seveda vpete radialno in opremljene z ABS-om.

Ob tovarniško deklarirani masi 180 kilogramov bi moral biti to tudi v resnici zelo športno nastrojen motocikel.

Razlogov za veselje je torej več kot dovolj, seveda pa to velja le v primeru, da bo ta motocikel tudi dejansko našel pot do evropskih kupcev. Za zdaj je namreč namenjen samo pacifiškim tržiščem, kjer so motocikli nad 250-kubikov strahovito obdavčeni. Upamo, da bo nova mala Ninja (in tudi njeni napovedani tekmeci) vendarle na voljo tudi pri nas.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja