Kawasaki ZX-6R (2019)

14. 10. 2018 | Matjaž Tomažič
Deli

Znane so prve podrobnosti o novi 600-kubični Ninji. In kaj prinaša modelno leto 2019?

Kot se seveda spodobi, so pri Kawasakiju za leto 2019 pripravili novosti in izboljšave, ki se dotikajo videza, elektronike in tudi mehanike.

Štirivaljni 636-kubični motor, njegovo osnovo pa poznamo že od leta 2002, bo z novejšo elektroniko brez težav dosegal standarde, ki jih zahteva norma Euro4, menjalnik pa bo od zdaj opremljen tudi z enosmernim 'quickshifterjem'. Motorna elektronika bo ponujala dve različni mapi motorja, seveda pa ne bo manjkala varnostna protizdrsna funkcija.

Nov osrednji zaslon ohranja analogni merilnik vrtljajev motorja, v svojem digitalnem delu pa dodaja indikator ekonomične vožnje, potovalni računalnik ter možnost povezljivosti in polnjenja elektronskih naprav.

Za vzmetenje so poskrbeli pri Showi, z modelnim letom 2019 pa bo Ninja dobila tudi večje sprednje zavorne diske. Za doplačilo bo na voljo kar nekaj dodatkov, na primer Ohlinsov blažilec krmila ter zaščita ob padce, da bodo nova 'oblačila' manj poškodovana. Vizualne spremembe so vidne predvsem na sprednjem delu motocikla, poleg za agresivnejši videz pa bodo nove linije poskrbele tudi za boljšo aerodinamiko.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"