Kdaj bomo spoznali Yamaho R9?

Čeprav Yamaha prihoda novega modela z oznako R9 še ni uradno potrdila, pa je uradno registracija imena na domačem patentnem uradu dovolj indikativna, da gre tokrat očitno zares.

Pri Yamahi se še kako dobro zavedajo, da je njihov trivaljni motor, ki poganja slečenega MT-09, potovalnega Tracerja, trikolesnega Nikena in retro XSR-ja, pravi tehnični kamelon, ki se poda k praktično vsakemu motociklu.

Tako se bo omenjenim trem kot kaže kmalu pridružil še peti član te družine, tokrat z izrazito športno konotacijo. Za Yamahaine motocikle z oznako R je dolgo veljalo, da so to zmogljivi motocikli, v zadnjih letih pa se je to nekoliko spremenilo. Modeli kot so R7, R3 in R 125 namreč niso tako zelo športni, kot bi sicer pričakovali na podlagi njihove oznake.

A s trivaljnim motorjem, ki razvije 119 'konjev' (88 kW) je strah pred tem, da bi bilo moči na cesti premalo skorajda povsem odveč. Yamaha YZF-R9 (tako so zaščitili njeno ime) bi se lahko na trgu pojavila v sezoni 2024. Na več podatkov o tem, kaj vse bo s seboj pripeljala pričakovana novinka, pa bomo morali kot kaže še nekoliko počakati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja