Kolekcija za ljubitelje: Tim Gajser – Tiga243

7. 5. 2021 | Peter Kavčič
Deli

Štirikratni svetovni prvak v motokros Tim Gajser, se je s svojo kolekcijo oblačil za navijače in ljubitelje motokrosa, pridružil elitni druščini najboljših dirkačev na svetu. Od letos naprej ga lahko podpirate ob stezi ali pa, ko doma stiskate pesti pred  televizijskimi zasloni v Tiga243 stilu.   

Tim se je odločil za svojo znamko Tiga243 zaradi tega, ker je hotel oblačila po svojem okusu. Včasih je za kolekcijo skrbel njegov oče Bogomir, toda ker so se mnenja preveč razlikovala, se je Tim odločil, da ustvari svojo edinstveno trgovino in novo uradno kolekcijo. 

Blagovna znamka se imenuje Tiga243. Razlog za tako ime je zelo preprosto in zlogično. Tiga243 je vzdevek za Tim Gajserja, ki se je dodobra utrdil na dirkah in v svetu socialnih omrežji. Imena Tiga243 se je Tim spomnil sam. Pomen je pa takšen: Ti kot Tim, ga kot Gajser in Tiga kot tiger.  Velika divja mačka je Timu namreč zelo pri srcu. Pa tudi sicer lahko mirno zapišemo, da se Tim tudi z motorjem vozi kot tiger, elegantno, agresivno tudi zelo premišljeno in zmagovalno.

Vodenje trgovine je v celoti prepustil svoji srčni izbranki Špeli Motaln. Njegovo dolgoletno dekle tako skrbi, da vse povezano z dizajni, logistiko, izdelavo in prodajo kolekcije ne vpliva na Timove treninge in dirkanje. Kot motokrosist na najvišjem svetovnem nivoju mora bit z glavo samo pri motokrosu in se temu 100 odstotno posvetiti. Špela je še pojasnila, da so z manjšo ekipo strokovnjakov začeli ustvarjati prve dizajne in prototipe, ki so nato privedli do zelo lepe in kakovostne Tiga243 izdelke oziroma kolekcije oblačil. Tim je vseeno  vpet v odločanje in razvoj. To pa poteka tako, da mu predstavijo 2 do 3 vzorce, nato pa se sam odloči za končni izgled. Zadnja beseda pri potrjevanju, torej kakšen bo izdelek, je vedno njegova.

V Timovi trgovini Tiga234 shop lahko najdete že kar nekaj izdelkov in oblačil med katerimi lahko izpostavimo majice, jope, jakne, različne kape, obeske in nalepke. Všeč nam je tudi bidon za vodo in maska za obraz. Poskrbeli so tudi za kolekcijo namenjeno otrokom. Najmlajšim motokrosistom je Tim Gajser čudovit vzornik in g anaravnost obožujejo.

Za največje navijače, najbolj zveste pa nekajkrat letno Špela in Tim z ekipo sodelavcev poskrbijo za presenečenje in posebno omejeno izdajo določenih izdelkov. Izdelajo omejeno količino, natančneje 243 kosov enega artikla, kar je seveda povezano s štartno številko s kateri v dirka Tim Gajser.

Za potrebe spletne prodaje so ustvarili čisto novo spletno stran www.tiga243.com kjer najdete vse izdelke, poleg tega pa si tam na tej strani lahko preberete vse o Timovi karieri in najnovejše novice o Timu. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"