Koncept: BMW Lac Rose - se nam obeta terenski NineT?

9. 6. 2016
Deli

BMW-jeve oblikovalce, ki se ukvarjajo z retro motocikli je navdihnila znamenita dirka Pariz-Dakar, zato so na osnovi modela NineT pripravili scramblerja oblečenega v starega GS-a.

Koncept naj bi uradno predstavili na festivalu Biarritz Wheels & Waves, kjer so pred nekaj leti predstavili tudi model NineT.

Ime Lac Rose predstavlja francoski prevod za ime slanega jezera Rezba, ki se nahaja približno 35 kilometrov od mesta Dakar, torej tam, kjer se je pred leti, ko je še potekal na afriški celini, končal ta znameniti reli.

Šef oblikovalcev pri BMW Motorrad Edgar Heinrich je takole pokomentiral ta čudovit motocikel: 'Ko je bil prvič predstavljen javnosti je BMW NineT požel veliko navdušenja in je nemudoma postal priljubljen pri predelovalcih mototociklov. Koncept Lac Rose je zelo sproščen in individualno interpretirana izvedba dirkalnika, ki je leta 1985 zmagal na reliju Pariz-Dakar'.

Belgijski dirkač Gastone Rahier, ki je  sredi osemdesetih let kraljeval na afriških relijih je vozil podoben motocikel, zato so se odločili, da pri konceptu Lac Rose sledijo idejam in rešitvam, ki so se pokazale za učinkovite na tem najzahtevnejšem reliju.

Test BMW-ja NineT lahko preberete tule!

MAT

Foto: BMW Motorrad

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"