Koncept: Ducati Hypermotard 950

No, ne gre za čisto pravi koncept nekega povsem novega modela, temveč za posebno različico modela, ki smo ga letos na seznamu testnih motociklov že odkljukali.

Ducati Hypermotard 950 je novinec letošnje pomladi, gre pa za osveženo različico predhodnika 937. A tokrat ne bomo govorili o modelu, ki si ga že lahko kupite pri pooblaščenih trgovcih, temveč  o modelu, ki za zdaj še ni na voljo.

Od leta 1929 na obali jezera Como poteka festival Concorso d'Eleganza Villa d'Este, ki velja za enega od najprestižnejših razstavljalskih dogodkov na svetu. Tam ponosni lastniki na ogled postavijo svoje brezhibno ohranjene ali pa brezhibno restavrirane primerke najbolj zanimivih, najbolj redkih in najbolj dragocenih avtomobilov in motociklov. Od leta 2002 pa se tam prikazujejo tudi različni koncepti, ki praviloma vedno žanjejo navdušenje gledalcev in obiskovalcev.

Ducati je tja letos pripeljal koncept Hypermotarda, s katerim je v eni od kategorij požel prvo nagrado za tovarniške prototipe. Tiste, ki so podeljevali ocene, lahko razumemo, saj je Hypermotard motocikel izrednih proporcev in dizajnerskih rešitev, konceptni model pa je seveda poleg tega, da je obarvan v povsem nove grafike, opremljen tudi s posebnim LED-projektorjem. Kot pravijo pri Ducatiju, Hypermotard v tej podobi še posebej poudarja svoj dvojni karakter, torej karakter mestnega bojevnika in dirkalnega motocikla.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol