Kako se država pokloni legendarnemu imenu

Italijanskim simbolom, kot so Vespa, Fiat, Ferrari, pica in seveda še kakšen drug, se zdaj uradno pridružuje tudi Ducati. Njihovo ministrstvo za finance bo namreč izdalo zbirateljsko serijo kovancev, posvečenih tej uspešni in prepoznavni motociklistični znamki.

Trije kovanci bodo simbolizirali Ducatijevo ikono in njihovo zgodbo, med numizmatiki pa bodo zagotovo zelo iskani, saj bodo imeli numerično oznako za 5 evrov, poleg tega pa bodo izdani v številčno omejeni seriji.

ducati

Ducati je brez dvoma tudi na globalnem nivoju pomemben ambasador Italije, svojo zgodbo pa bodo zbirateljem predstavili s simboli treh njihovih pomembnih prelomnic.

Trije modeli, tri prelomnice

Na prvem kovancu bo tako Ducati 60, njihov prvi motocikel iz leta 1949. Drugi kovanec, ki bo verjetno tudi najbolj zaželen med ljubitelji znamke bo predstavljal simbol modela 916, ki ga je leta 1994 dizajniral Massimo Tamburini in velja za 'masterpeace' in simbol lepote na dveh kolesih. Tretji kovanec, pa bo simboliziral model panigale V4, ki predstavlja najbolj tehnološko napredne in sofisticirane motocikle na planetu.

ducati

Novo na Metroplay: Montaža lepotnih posnetkov slovenskega ljubljenčka – To je novi Renault Clio!