KTM in BMW odpovedala udeležbo na EICMA in preostalih prireditvah

3. 4. 2020 | Jure Šujica
Deli

Preostali proizvajalci zaenkrat odpovedi še niso napovedali.

Ob številnih odpovedih avtomobilskih salonov po Evropi in ZDA je bilo pričakovati, da bodo enako usodo doživeli tudi motociklistični saloni. Največji v Evropi, EICMA, je sicer na sporedu v novembru, kljub temu pa so se že začele prve odpovedi udeležbe. Prvi znamki, ki sta že napovedali, da bosta letošnji salon izpustili, sta KTM in BMW.

Najprej so v sredo, prvega aprila, udeležbo na salonu odpovedali pri BMW-ju, kjer so se odločili, da bodo zaradi negotove prihodnosti vseh javnih dogodkov odpovedali udeležbo na salonu EICMA pa tudi na domačem salonu Intermot v Kölnu. Predstavitve motociklov, ki naj bi se odvile na obeh omenjenih salonih, bodo tako prestavljene na splet.

KTM poziva k odpovedi

Za še nekoliko bolj drastičen ukrep pa so se odločili pri KTM. Avstrijci so se namreč odločili, da bodo v letošnjem letu izpustili vse globalne moto salone – posledično tudi Intermot in EICMA. Ob tem so v uradni izjavi za javnost pojasnili, da je tveganje morebitne odpovedi omenjenih salonov enostavno preveliko. Kljub temu Avstrijci obljubljajo, da bo leto 2020 z njihove strani še precej pestro.

»Saloni so eden izmed najpomembnejših elementov moto industrije, vendar sta v trenutni situaciji zdravje in dobrobit javnosti na seznamu prioritet še nekoliko višje, tako pa bo ostalo tudi v prihodnjih mesecih. Odločitev smo v podjetju sprejeli po temeljitem premisleku, obenem pa pozivamo organizatorje salonov, še posebno EICMA, da dogodke prestavijo na prihodnje leto, ko bodo razmere bistveno bolj ugodne,« Hubert Trunkenpolz generalni direktor podjetja KTM.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"