KTM napoved: vpoklic modelov 790 Adventure in 790 Adventure R

7. 4. 2020 | Jure Šujica
Deli

Zaradi napake na zavornem sistemu bo potreben izreden servisni pregled na motociklih lanskega in letošnjega modelnega leta.

Avstrijski KTM je v tem tednu napovedal vpoklic dveh izmed svojih najpomembnejših novosti oziroma modelov v zadnjih letih, 790 Adventure in njegove nekoliko ostrejše različice, Adventure R. Razlog za vpoklic je napaka na zadnjem zavornem sistemu, ki je pri obeh omenjenih motociklih enak.

Kot so pojasnili v uradni izjavi za javnost, so v podjetju odkrili težavo na povezavi, ki vodi od zavorne čeljusti zadnjega kolesa do modula sistema za preprečevanje blokiranja kolesa ABS. Ob ekstremnih naporih naj bi namreč obstajala verjetnost, da bi se omenjena povezava pretrgala, s čimer bi prišlo do odpovedi sistema ABS.

Pri KTM ob tem dodajajo, da bodo o vpoklicu obvestili tudi lastnike motociklov osebno, ti pa bodo morali svoje dvokolesnike pripeljati na pooblaščeni servis. Le tam naj bi bili namreč dovolj strokovno podkovani, da bodo opravili potreben servisni poseg. Ta naj bi sicer predvidoma trajal le 85 minut, ker gre za okvaro, ki je zajeta tudi v sklopu garancije, pa bo celoten postopek za stranke brezplačen.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem