Andrea Dovizioso bo sedel v dirkalnik DTM

8. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

V domačem Misanu bo sedel v dirkalnik Audi RS5 DTM.

Čeprav se najbolj domače počutijo na dveh kolesih, pa dirkače elitnega motociklističnega tekmovanja MotoGP vsake toliko časa lahko spremljamo tudi na štirih kolesih. Tam je še posebej dejaven Valentino Rossi, ki svoje navijače vsako leto, če ne drugje, navdušuje na tradicionalnem reliju v Monzi. Se bo pa kmalu za en vikend v avtomobilskega dirkača prelevil tudi dirkač Ducatija, Andrea Dovizioso, ki se bo pomeril v konkurenci voznikov serije nemških turnih avtomobilov DTM.

33-letnik bo tako 8. in 9. junija nastopil na dirki v italijanskem Missanu, po pričakovanjih pa bo sedel v dirkalnik Audi RS5. Audi je namreč lastnik podjetja Ducati, italijansko okrepitev pa je že pozdravil vodja Audijevega športnega oddelka Dieter Gass. Ob tem je dodal, da se že veseli Italijanovega nastopa na progi, na kateri je v pretekli sezoni serije MotoGP slavil zmago.

»Rad imam avtomobile in imam srečo, da bom lahko tekmoval z Audijem RS 5 DTM,« je dejal Dovizioso. »V sezoni MotoGP je težko najti čas, da se pripravimo nanj, vendar se res veselim nastopa na tako visoki ravni, kot je DTM. Avto je neverjeten, vendar je to drugačen izziv v primerjavi z mojim Desmosedicijem GP, in moram se dobro pripraviti, zato sem prevozil veliko krogov v simulatorju, preden sem prvič sedel v avtomobil. Misano je posebna proga za vsakega italijanskega voznika in mesto, kjer sem lani dosegel neverjetno zmago, zato sem zelo navdušen in hvaležen za to priložnost.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja