Bo Valentino Rossi kariero končal pri Aprilii?

Bo Valentino Rossi kariero končal pri Aprilii?

Italijanski športni portal poroča o tem, da bi Rossi lahko po koncu pogodbe z moštvom Yamahe presedlal na 'domačo' Aprilio.

Massimo Rivola, eden od ključnih ljudi iz Aprilie, je namreč povedal, da si v njihovem moštvu želijo slavnega 'Doktorja'.

Rossi, ki ima pogodbo z Yamaho sklenjeno do konca sezone 2020, naj bi se poigraval z idejo, da bi dirkal do svojega 46. leta. Če bo to udejanjil, bo tudi eden izmed najstarejših dirkačev v zgodovini. Rossi si sicer že lasti rekord z največ nastopi na dirkah. Od leta 2000, ko je začel tekmovati v razredu MotoGP, se je na startu dirke pojavil več kot 320-krat, kar je absolutni rekord. V rokah drži tudi rekord v številu zmag (89), rekord v številu točk, rekord v številu uvrstitve na zmagovalne stopničke in kup drugih statističnih lovorik.

Glede na to, da je Rossi v preteklosti že dirkal za domačega proizvajalca, pri katerem pa ni bil uspešen, je prav verjetno, da bo v nadaljevanju kariere poskusil tudi pri Aprilii, ki je v marsičem veliko bolj italijanska kot na primer Ducati.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"