CER 2008 - 6 etapa: Stanovnik uspešno skozi cilj predzadnje etape

25. 4. 2008
Deli

Šesta in s tem tudi predzadnja etapa prvega centralno evropskega relija je potekala popolnoma enako kot predhodna 5. etapa, zato o kakšni zahtevni navigaciji tokrat ni bilo ne duha ne sluha.

Miran je bil s svojo vožnjo in 19. mestom zadovoljen, skupno je sedaj na 14. mestu, kar je za današnje pogoje odličen rezultat.

"Na tej etapi so bili v prednosti vsi z lažjimi motocikli in specialisti za motokros, saj na vseh 157 kilometrih prve in 54 kilometrih druge hitrostne preizkušnje ni bilo niti ene same navigacijsko zahtevne točke. Če mi bo jutri uspelo odpeljati v podobnem tempu bom z izkupičkom relija zelo zadovoljen", še dodaja 'puščavski lisjak', ki se očitno dobro znajde tudi izven Sahare.

Tomaž Merhar je pred zadnjo etapo usidran na 53. mestu: "Traso smo spoznali že včeraj, pa tudi pot je bila dobro zvožena, zato težav z navigacijo ni bilo. Ker se nas je dež usmilil, je bil teren danes suh in trd, tako da se mi je na koncu prve preizkušnje celo poškodoval mus v gumi, a smo napako z mehanikom uspešno in pravočasno odpravili. Zaradi suhe podlage se je zelo prašilo in zato sem imel težave pri prehitevanju štirikolesnika, a nisem upal tvegati, saj sem v podobni situaciji zaključil lanski Dakar. Poškodovan prst ima dirkanja počasi dovolj, na kar opozarja z vedno bolj motečo bolečino, a jutri bom še stisnil zobe in tako dokazal, da sem zmožen pripeljati tudi reli, katerega namesto v Afriki planirajo v Južni Ameriki." Centralnoevropski reli je namreč Tomo vzel kot resno pripravo na Dakar 2009.

Med motoristi je sicer zmagal Cyril Despres, medtem ko David Casteu še naprej vodi v skupni razvrstitvi. Oba Francoza vozita na motociklih znamke KTM.

Med avtomobilisti je prišlo do preobrata v samem vrhu. 'El matador' Carlos Sainz s svojim Volkswagen Tuaregom, pred jutrišnjo, 197 kilometrov dolgo etapo, ki se bo končala v kraju Balatonfüred, vodi za pičlih 18 sekund pred Stephanom Peterhanslom v Mitsubishiju. Na 155 kilometrski hitrostni preizkušnji, ki je pravzaprav 'obrnjena' današnja preizkušnja se bo tako pri motociklih kot pri avtomobilistih odločil prvi centralno evropski reli.

Rezultati po 6 etapi:

1. David Casteu (FRA, KTM)

2. Francisco Lopes (CHI, KTM)

3. Cyril Despres (FRA, KTM)

14. Miran Stanovnik (SLO, KTM)

53. Tomaž Merhar (SLO, KTM)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja