CER: 4. etapa Stanovnik še napreduje

23. 4. 2008
Deli

Na četrti etapi centralno evropskega relija je Miran Stanovnik še napredoval v skupni razvrstitvi in je sedaj na 18. mestu. Bil bi še višje, če se ne bi ustavil in pomagal poškodovanemu dirkaču, ki je hudo padel, potem ko je na njegovemu štirikolesniku odpadlo kolo.

"Izgubil sem najmanj tri minute, ko sem se ustavil in pomagal človeku. Skupaj sva poklicala pomoč, ko pa se je umiril od šoka po padcu, sem nadaljeval z dirko. Čudi me le to, da se ostali tekmovalci niso ustavili, saj je na relijih nekakšno nepisano pravilo, da pri poškodovancu vedno počaka naslednji, ki pride po vrsti, da lahko tisti, ki je bil prej pri poškodovanem nadaljuje z dirko. Ne razumem, kako je lahko nekaterim več za hiter čas kot za človeško življenje, ' komentira Miran. Etapo je sicer dobil Cyril Despres, skupno pa vodi David Casteu z le še minuto in pol prednosti pred Jaroslavom Katrinko na bistveno lažjem dirkalčniku. Vsi vozijo na motociklih znamke KTM.

"Pred zgodnjim štartom sem si poškodovano roko povil in kasneje na dirki bolečino preprosto odmislil. Zato sem dirko odpeljal po mojih zmožnostih in zadovoljen sem z današnjo vožnjo in z rezultatom. Zbral sem vse navidezne točke, ki jih shranjuje GPS in prehitel kar nekaj sotekmovalcev, zdi pa se mi, da sem v mestu prekoračil hitrost 50 km/h in možno je, da bom dobil kazenske točke. Zoprna je bila edino pot med enim in drugim specialom, saj je bilo zelo hladno, obenem pa nas je močil dež, " pa je povedal Tomo, preden se je lotil pranja KTM-a. Motocikel se dobro drži, zanj pa na dirki skrbi mehanik Leon iz novogoriške ekipe LB Racing, ki med drugim vsak drugi dan zamenja olje. Preizkušnje so za enduro motocikel kar dolge, zato previdnost pri servisiranju ni odveč.

Med avtomobilisti z nekaj manj kot minuto prednosti vodi Stephane Peterhansel z Mitsubishijem, sledita mu Deppins in DeViliers v Volkswagnih.

Jutri je na vrsti peta etapa, ki bo ponovno krožna, prevoziti bodo morali 317 kilometrov, od tega bo kar 210 km hitrostne preizkušnje, kar je tudi največ na tokratnem reliju. V kraju Vezsprem pri Blatnem jezeru se bo karavana utaborila vse do sobote, ko bo tudi konec dirke.

Rezultati po 4. etapi:

1. David Casteu (FRA, KTM)

2. Jaroslav Katrinak (SVK, KTM)

3. Franciso Lopez (CHI, KTM)

18. Miran Stanovnik (KTM)

68. Tomaž Merhar (SLO, KTM)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja