Dakar 2010 - 1. etapa

2. 1. 2010
Deli

S simboličnim štartom pred več kot 800.000 gledalci (ob trasi) se je včeraj v Buenos Airesu pričel letošnji reli Dakar. Na štartu relija, ki se danes prične zares, je tudi Miran Stanovnik.

Miran je trenutno na dobri poti, saj se vozi na današnji drugi etapi, ki že šteje za točkovanje v prvi petnajsterici. Včeraj, ko so v Buenos Airesu naredili le častni krog, pa je povedal tole: ''Sijajen spektakel je bil včerajšnji štart relija. Na trasi proti Colonu je bilo v prvih 75 kilometrih transferja vse polno gledalcev. Snemalci Srbske televizije so dejali, da so bili na tem odseku gledalci ves čas neprekinjeno drug ob drugem na obeh straneh ceste. Sedaj se ravno pripravljam na štart današnje druge etape, '' je danes zgodaj zjutraj povedal Miran Stanovnik.

''Včeraj je v Parc fermeju zgorel motor tekmovalca štartne številke 72. Kako je to gorelo, '' je nesrečen pričetek oziroma odstop Argentinca Javierja Pizzolita še pred začetkom relija komentiral Stanovnik. Le želimo si lahko, da se bo Stanovnik v vseh 13. etapah relija, ki bodo še na sporedu, uspel izogniti smoli.

Sicer tekmovalce danes čaka 652 kilometrov dolga 2. etapa v kateri bo na sporedu 219 kilometrov dolga hitrostna preizkušnja.

PeK

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol