Dakar 2016: Price in Peterhansel že (skoraj) zmagovalca, Marčič ne popušča in grize naprej

14. 1. 2016
Deli

10. dakarska etapa Belen- La Rioja (278 km HP, 763 km od starta do cilja) se lahko pohvali z največ kilometri čistega brezpotja, kar pomeni težak teren in še težjo navigacijo. Reli so danes ponovno otežile visoke temperature, zaradi katerih se je 10 etapa vsaj domnevno končala že pri 2. kontrolni točki. Pohorska volja žene Marčiča naprej kljub utrujenosti in strašnim bolečinam v rami, ključnici in roki.

Kakor koli so najvišja mesta že oddana. Med motoristi je danes svojo prvo etapno dakarsko zmago v življenju dosegel Stefan Svitko, drugi je bil Benavides in tretji Price, ki še vedno močno vodi v skupnem seštevku.

Posebej zanimivo je bilo med avtomobilisti, kjer je Peterhansel alias Mister Dakar odpeljal vožnjo svojega življenja. Edini, ki mu je vsaj za silo sledil, je bil Despres, tretji se je v cilj pripeljal Vasilyev. Peterhansel se je zdaj še bolj udobno usedel v prestol vodilnega na lestvici, medtem ko je Loeb danes dvakrat predrl gumo in se enkrat vkopal, je pa z današnjo vožjo zopet v igri za mesta med deseterico.

Jutri bo večina tekmovalcev spet zadihala, saj se danes zvečer končuje drugi in zadnji (2-dnevni) maraton na reliju, a ne za vse: za Marčiča, ki si je letos izbral maraton od prvega do zadnjega kilometra, se ne bo spremenilo prav nič. Držimo pesti, da pride v cilj tudi danes - rezultati bi morali biti znani pozno ponoči oziroma zgodaj zjutraj.

Do takrat pa - video je svež in naj gre takoj naprej.

Fotografijo Simonaje posnel Didier Larrouserie. Posneta je bila včeraj in dokazuje, da Simona še ni zapustil nasmeh. ;)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"