Dakar 2017: zmagal Pedrero Garcia na Shercu, Marčič 88.

3. 1. 2017 | Tina Torelli
Deli

Včeraj se je v paragvajski prestolnici Asuncion začela že 39. edicija relija Dakar in tretja v osebni zgodovini Mariborčana Simona Marčiča, ki se je na pot ponovno podal v kategoriji Malles Moto.

Le 39 kilometrov dolga hitrostna preizkušnja je bila na papirju mala malica, v praksi pa šprint po mokrem in spolzkem terenu, ki je zahteval maksimalno previdnost. Dan je bil izjemno vroč, na poti od Paragvaja do Argentine se je živo srebro ves čas zadrževalo med 35 in 40 stopinjami Celzija, na poti pa so tekmovalci srečali tudi veliko divjih živali.

Etapa je bila v motociklistični kategoriji zato najtežja za lanskoletnega zmagovalca Tobyja Pricea, ki je šel na pot prvi in je tako utrl pot zasledovalcem. Najhitreje je začel Juan Pedrero Garcia na Shercu, sledila sta mu Ricky Brabec in Michael Metge na Hondi, medtem ko je ekipa KTM začela zelo previdno.

V avtomobilski kategoriji je bil najboljši Nasser Al-Attiyah s Toyoto, pred Ponsem (Ford) in Romo (prav tako Toyota). Kot favoriti v motociklistični kategoriji so rezervirano začeli tudi štirje zvezdniki ekipe Peugeot-Total.

Član AMD Feroda Simon Marčič je po prvi etapi na 88. mestu, dan je potekal brez zapletov, ga je pa presenečenje čakalo ob prihodu v Resistencio. Danes udeležence relija čaka predvsem veliko prahu, saj karavana prečka izjemno suho argentinsko pokrajino Chaco.

Tina Torelli
foto: RallyZone

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja