Dakar: Honda HRC ne obupuje. Bitka se nadaljuje! (foto, video)

16. 1. 2017 | Matevž Hribar
Deli

Ne, ekipa Honda HRC po letošnjem Dakarju ne bo vrgla puške v koruzo. Preberite, kaj jih žene naprej.

Velika osmoljenka letošnjega Dakarja, ekipa Honda HRC, ki je zaradi nejasnosti (vsaj tako trdijo oni) pri pravilih o dolivanju goriva dobila kazenski pribitek, ki jih je (verjetno) stal končne zmage, je v obvestilu za javnost že dan po zaključku relija zapisala: bitka se nadaljuje!

Ob tem so navrgli nekaj podatkov, ki govorijo potrjujejo konkurenčnost njihovih dirkačev in dirkalnika CRF450 Rally na dirki:

  • Joan Barreda je v desetih etapah (dve sta bili odpovedani) kar štirikrat zmagal med 144 motociklisti. Prav tako je imel zelo malo težav z zahtevno navigacijo.
  • Skupno je Barreda v karieri osvojil kar 18 etapnih zmag, s čemer je prehitel prejšnjega rekorderja, Italijana Edija Oriolija.
  • Brez kazenskega pribitka bi dosegel prvo mesto (zdaj je bil peti), njegov kolega Paulo Goncalves pa bi bil drugi (končal je na šestem mestu).
  • Američan Ricky Brabec je dosegel svojo prvo etapno zmago, a je odstopil zaradi preveč poškodovanega motocikla po padcu.
  • Vsi dirkalniki CRF450 Rally naj bi dirko zaključili brez tehničnih okvar.

Yoshishige Nomura, predsednik HRC: "Ponosen sem na dirkače in ekipo, saj niso obupali po prejeti kazni. Upam, da si bodo zdaj lahko privoščili dober počitek pred novimi izzivi."

Taichi Honda, šef projekta HRC Honda Rally: "Motocikel se je odlično obnesel na področju vzdržljivosti, vzdrževanja in voznih lastnosti. Razvili smo odličen reli dirkalnik. Razvoj se bo nadaljeval."

Martino Bianchi, šef ekipe: "Težko je sprejeti rezultat, saj je ekipa pokazala, da je lahko najhitrejša, da ima najbolj vzdržljiv dirkalnik, vrhunske dirkače in super ekipo. Le napačna interpretacija nejasnih pravil nas je izločila iz bitke za zmago. Tudi odpoved dveh etap je bila za nas slaba, saj so se možnosti za preboj v ospredje zmanjšale. Naslednje leto se vrnemo še močnejši."

Matevž Hribar
foto: Honda HRC

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"