Daytona: naši uspešno čez tehnični pregled

4. 3. 2009
Deli

Slovenci so danes uspešno prestali prvo preizkušnjo in opravili vse potrebno v zvezi s prijavo na samo tekmovanje ter opravili tudi tehnični pregled za vso opremo in seveda za dirkalna motocikla, Yamahi R6.

Slovenska motociklista Boštjan Pintar in Boštjan Skubic sta v sklopu 12-članske ekipe Inotherm Yamaha Racing team danes prispela v Daytono na Florido, kjer sta na znamenitem dirkališču Daytona International Speedway že opravila vse uvodne podrobnosti v zvezi s prijavo na eno izmed najbolj ekstremnih motociklističnih dirk na svetu in edino motociklistično dirko, ki poteka na znamenitem ovalu, na kakršnih sicer dirkajo dirkači ameriške avtomobilske serije imenovane NASCAR.

Škofjeločan Boštjan Pintar bo tako od jutrišnjih treningov naprej branil slovenske barve pod startno številko 484, enako številko kot v preteklih letih, pa je zadržal tudi Ljubljančan Boštjan Skubic, ki bo na svojem motociklu vozil številko 747. Za fante v modrem bomo pesti lahko držali od jutri naprej, ko bo v Daytoni na sporedu prvi prosti trening pred četrtkovimi kvalifikacijami, kjer se bosta oba Slovenca, potegovala najprej za uvrstitev med 80 najhitrejših dirkačev sveta, katerim je dovoljeno štartati na glavni preizkušnji imenovani 200 milj (320 km) Daytone.

Dirka bo letos v svoji 70-letni zgodovini premierno potekala ponoči, ko bodo v petek zvečer zagoreli številni reflektorji in bo dirkališče v Daytoni dobesedno zasijalo v svoji "polni luči".

Pintar in Skubic računata na uvrstitev med najhitrejšo petnajsterico.

Boštjan Pintar: "Letos si želim predvsem več športne sreče kot lansko leto. Še vedno je živ spomin na to, kako se mi je nasmihal sanjski uspeh, ko sem bil le nekaj krogov pred koncem na fenomenalnem 9. mestu, a mi jo je nato zagodla dirkaška tehnika in moj motor je obmolknil. Zaradi težav z elektriko sem obstal ob progi in ko mi je ponovno uspelo zagnati motor, sem se v cilj lahko pripeljal le še kot 17. Upam, da bom letos ponovil svojo dobro vožnjo, saj sem tako psihično kot fizično dobro pripravljen."

Boštjan Skubic: "Lansko leto je bilo sanjsko. Na koncu sem osvojil osmo mesto, kar je v konkurenci najboljših dirkačev sveta, pretežno profesionalnih dirkačev in tovarniških moštev težko predstavljivo. Za oris naj povem, da smo bili najboljše moštvo na Yamahinih motociklih. Dirko smo končali celo pred tovarniškim moštvom in vsi so obstali odprtih ust. Dirkaška sreča je opoteča in le upam lahko, da bo tudi letos na naši strani, ter da bo bolj naklonjena tudi Pintarju, ki je bil lansko leto ob sanjski uspeh zaradi okvare. Tu nisem le zaradi udeležbe in olimpijski moto 'važno je sodelovati in ne zmagati' zame po desetih letih udeležbe v Daytoni ni več merilo. Želim si pokazati, kar največ in zato štartam na vse ali nič."

Gaber Keržišnik

Inotherm Yamaha racing team

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"