Dirka v Tuniziji ne bo štela za svetovno prvenstvo

11. 2. 2008 | Matevž Hribar
Deli
Dirka v Tuniziji ne bo štela za svetovno prvenstvo

Odpoved dirke v Dakar očitno pušča posledice tudi drugje. Na sestanku zveze CER z organizatorji posameznih dirk so se namreč odločili, da Optic 2000 v Tuniziji odstranijo s koledarja za svetovno prvenstvo.

Novica je dirkaški svet pretresila predvsem zato, ker je po odpovedi dirke Lizbona-Dakar prav reli Optic 2000 obetal veliko, saj se je na dirko prijavilo veliko znanih voznikov, ki jih sicer poznamo z dakarske preizkušnje. Na dirko sta se prijavila tudi Merhar in Stanovnik.

Verjetno ni naključje, da so se na sestanku CER (FIM enduro in crosscountry komisija) odločili za črtanje dirke s koledarja kmalu za tem, ko je A.S.O. uradno napovedal dirko s štartom iz Budimpešte. Reli Optic 2000 naj bi potekal od 23.4. do 3.5., "nadomestek" Dakarja 2008 pa bo potekal od 20. do 26.4. Uradna razlaga zveze CER je sicer taka, da so dirko črtali s seznama svetovnega prvenstva v reliju zato, ker je časovno neugodno blizu dirke na Sardiniji, ki bo potekala od 4. do 11. maja.

Pričakujemo lahko, da se bo zdaj večina dirkačev rajši odločila za evropsko dirko, ki jo organizira A.S.O., kar je dobro za tiste, ki bi si radi ogledali spektakel v Evropi in slabo za dirkače, ki ljubijo pesek. Idejo o reliju na Madžarskem in v Romuniji sicer pozdravljamo, škoda pa je, da je zaradi nesoglasij med različnimi organizatorji in zvezami prišlo do spremembe koledarja za svetovno prvenstvo.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja