PP MX Orehova vas: Oranžni nizajo zmage

22. 5. 2012
Deli

Dirka v Orehovi vasi je ekipi oranžnih prinesla kar lepo število točk v skupni razvrstitvi za pokalno prvenstvo. Lepo vreme, vrhunsko pripravljena proga in dobra pripravljenost naših tekmovalcev so vsekakor doprinesli k dobrim rezultatom.

V kategoriji MX65 sta KTM team Slovenija/Seles moto zastopala Luka Milec in Gašper Polajžer. V prvi vožnji je Luki na štartni ravnini motor ušel izpod nog in tako si je že na začetku pridelal kar lep zaostanek, ki ga je po še enem padcu hitro nadoknadil in že po nekaj krogih prevzel vodstvo. V cilj je zapeljal z več kot minuto prednosti pred drugo uvrščeno Stašo Braniselj. Trdo se je boril tudi Gašper Polajžer, ki je prvo vožnjo končal na petem mestu. V drugi vožnji sta oba končala na istih mestih, Luka se je tako zavihtel na najvišjo stopničko, Gašper pa je končal na skupnem petem mestu.

Nick Škorja je tudi tokrat dominiral v kategoriji MX85. Prvo vožnjo je suvereno končal na prvem mestu. Za ovratnik mu je na motorju KTM dihal Luka Crnković s Hrvaške. V drugi vožnji je Nick slabo štartal in tako smo vse do konca opazovali to sezono dobro poznani boj Škorja-Pancar. Nicku tokrat mimo Pancarja ni uspelo, je pa ob seštevku točk zopet stopil na najvišjo stopničko.

Na štartno rampo so tokrat skupaj zapeljali vozniki kategorij MX Open R1 in MX125 R1. Kmalu po štartu prve vožnje je Jernej Mozetič nesrečno padel, dirke pa zaradi zloma obeh zapestij ni mogel nadaljevati. Želimo mu hitro in uspešno okrevanje!

Martin Podgornik se je za točke boril v skupini Open. S petim mestom v prvi in šestim v drugi je na koncu zasedel skupno šesto mesto. Luka Kutnar je v prvi vožnji slabo štartal, nato pa se s hitro in atraktivno vožnjo prebil v ospredje in s heelclickerjem proslavil zmago. Slab štart je ponovil tudi v drugi vožnji in zopet je bilo potrebno prehitevanje vse do prvega mesta.

Jernej Bogataj skrbi za prepoznavnost oranžnih v kategoriji veteranov. Z desetim mestom v prvi in enajstim v drugi vožnji si je priboril skupno deseto mesto.

Fantje se že pripravljajo na naslednjo dirko, ki bo v motokros parku Dolina pod Kalom v Šentvidu pri Stični naslednji vikend. Pripravljamo vam posebno presenečenje, zato sledite naši Facebook strani KTM team Slovenija/Seles in izvedeli boste več!

KTM team Slovenija / Seles moto

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja