Dunlop lansiral novo pnevmatiko za motokros

24. 10. 2019 | Jaka Završan
Deli

Pnevmatike pri motošportih igrajo zelo pomembno vlogo, saj le te predstavljajo stik med motociklom in podlago.

Dunlop je do sedaj za trdo podlago uporabljal pnevmatiko MX52, kar pa se je ob predstavitvi MX53 spremenilo. Bistvena lastnost slednje je, da ni namenjena izključno le trdim podlagam, temveč se dobro obnese tudi na nekoliko mehkejših.

Po besedah testnih voznikov, ki so tovrstne gume že preizkusili, naj bi bila MX53 trpežnejša, prav tako pa naj bi pri pospeševanjih zagotavljala obilo oprijema. To so pri Dunlopu pri zadnji pnevmatiki dosegli z nekoliko drugačno postavitvijo čepov, medtem ko so pri prvi čepe nekoliko povišali, kar pripomore k boljšemu oprijemu pri zaviranju, kar posledično vodi k večji sproščenosti in hitrosti voznika.

Dejstvo mimo katerega ne moremo je, da so vozniki prav na Dunlopovih pnevmatikah v minuli sezoni osvajali izjemne rezultate. V Združenih državah Amerike je na dirkah superkrosa na njih blestel aktualni svetovni prvak Cooper Webb, medtem ko se je AMA naslova veselil Eli Tomac. Zavidljive rezultate pa so vozniki in voznice osvajali tudi v Evropi, kjer ciljamo predvsem na Glenna Coldenhoffa in novopečeno svetovno prvakinjo Courtney Duncan.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja