Dvodnevni festival motokrosa v Orehovi vasi

2. 10. 2013
Deli
Dvodnevni festival motokrosa v Orehovi vasi

Prvi vikend v oktobru bo v Orehovi vas, na radizelskih strminah pravi festival motokrosa. Na 'kraljici' slovenskih motokros stez, se bodo v soboto pomerili dirkači v pokalnem tekmovanju, v nedeljo pa sledi še veliki finale državnega prvenstva, kjer se bosta za prestiž na domačih tleh pomerila tudi Klemen Gerčar, svetovni MX3 prvak in mladi Tim Gajser, ki bo tokrat prvič vozil na Hondi.

Prvi treningi se bodo začeli že ob 8.30 uri, prve dirke ob 11. uri, dirkaški dan pa se bo zaključil ob petih popoldne. V soboto 5. oktobra se bodo med seboj pomerili motokrosisti, ki tekmujejo v pokalnem tekmovanju, v nedeljo 6. oktobra pa bo veliki končni obračun za naslove državnih prvakov.

Steza v Orehovi vasi, ki je dolga 1.554 m in premore kar s 13 skokov, od katerih so nekateri tudi dvojni je pri dirkačih najbolj priljubljena, saj dopušča visoke hitrosti in dolge skoke. Motokros ima na tej stezi izjemno tradicijo, saj se je na Radizelu prvič dirkalo že daljnega  25. avgusta 1963. Prvo dirko za svetovno prvenstvo, so izvedli leta  1970. V bogati, 50-letni zgodovini, so tudi dirkali najboljši motokrosisti na svetu v kategorijah do 125, 250 kubičnih centimetrov, v sodobni kategoriji MX3, dirkale pa so tudi ženske in atraktivni tandemi s prikoličarji. Ob praznovanju 50 let motokrosa na tej stezi, bodo razstavili starodobne motokros motocikle in črno-bele fotografije Dragiše Modrinjaka, ki so na izjemen način dokumentirale dirkanje v zgodnji dobi motokrosa pri nas.

Organizator, AMD Orehova vas je poskrbel tudi za ugodne cene vstopnic: Za dvodnevno karto bo potrebno plačati le 5 evrov, vsi osnovnošolski otroci pa imajo prost vstop.

Vsi, ki vam je blizu adrenalin, zvok dirkalnih motorjev in atraktivne vožnje torej vabljeni ta konec tedna v Orehovo vas.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel