EMX2 in MX3: Brata Irt odlična na Portugalskem.

5. 4. 2010
Deli

Na Portugalskem, na prvi dirki svetovnega prvenstva v motokrosu razreda MX3 in evropskega elitnega razreda MX2, sta Brata Irt uprizorila neverjetno predstavo. Starejši Matevž je skupno osvojil tretje, Jernej pa drugo mesto.

V prvi vožnji Jerneju ni šlo dobro na štartu in je moral z odlično vožnjo nadoknaditi izgubljeno in je na koncu pristal na 5. mestu. V drugo pa je s svojo Husqvarno TC 250 zmagal in si privozil skupno drugo mesto! Jernej je v intervjuju po dirki dejal, da je to predvsem rezultat trdega dela preko zime, saj so z ekipo (vozi za italijansko ekipo Cross 2R) veliko testirali. To jetudi odlična motivacija za naskok na naslov evropskega prvaka. V kategoriji EMX2 je sicer zmagal Belgijec Keny Vandueren na KTM-u.

Matevž je kljub težavam v pripravljalnem obdobju, kjer je testiral in treniral manj kot je načrtoval v obeh vožnjah končal na tretjem mestu in bil tudi skupno tretji, le stopničko nižje od tovarniškega voznika Husqvarne Alexa Salvinija (Matevž vozi serijsko predelano Husqvarno TC 450, v zasebni italijanski ekipi). V kategoriji MX3 je zmagal Carlos Campano.

PeK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja