Endurance: VN Portimao - zmaga Yamahe GMT94, Jerman 22.

13. 6. 2016
Deli

Na Portugalskem je bila v soboto 11.6.  dvanajsturna vztrajnostna dirka za svetovno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu (FIM EnduranceWorldChampionship).Slovaška ekipa Yamaha MACO Racing Team, v kateri tekmuje slovenski motociklist Marko Jerman, je po odličnem začetku na koncu zaradi tehničnih težav osvojila dvaindvajseto mesto.

V kvalifikacijah je Jermanova ekipa postavila deseti čas med tridesetimi ekipami, na dirki pa so si želeli še boljšega rezultata.

Po skoraj desetih urah dirke je vse kazalo na odlično uvrstitev Marka Jermana in njegovih dveh sotekmovalcev iz Francije in Švice. Dirko je začel prav Jerman, ki je ekipo v prvi uri popeljal celo na tretje mesto. »Tekma je bila zelo dobra, dosegal sem čase vodilnih tekmovalcev in do osme ure nam je šlo vse po načrtu,« je o odličnem začetku povedal Jerman. Ko je našega predstavnika menjal sotekmovalec, je ekipa MacoRacing Team kar nekaj časa vozila na visokem petem mestu.

Dobri dve uri pred koncem zahtevne dirke pa so se pojavile tehnične težave in sledilo je nepopisno razočaranje. Odpovedal je pogonski agregat, zato je morala ekipa odstopiti. Jerman je vidno razočaran razložil: »To je res velika škoda, ker zmagovalne stopničke tokrat niso bile daleč.«Toda mehaniki se niso predali in so še pred koncem dirke uspeli popraviti motor, zato je ekipa kljub temu dirko končala in osvojila dvaindvajseto mesto. Po dveh dirkah v seštevku prvenstva zasedajo petnajsto mesto. Zmagala je francoska ekipa GMT94 Yamaha.

Janez Prosenik (IVR BMW Motorrad CSEU) zaradi okrevanja po poškodbini tekmoval.Naslednja vztrajnostna dirka za svetovno prvenstvo bo konec julija na Japonskem, dirka 8 ur Suzuke.

REZULTATI

1.GMT94 Yamaha, 2. Suzuki EnduranceRacing Team, 3. Honda EnduranceRacing, ... 21. Yamaha MACO Racing Team (Marko Jerman)

PeK

Foto: Maco racing

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"