Enduro Alpe Adria: Zmaga Špindlerju

24. 5. 2011
Deli

Alpe-Adria, pa tudi državno prvenstvo v enduru, se je nadaljevalo z dvema dirkama v kraju Kaposvar na Madžarskem. Med 162 nastopajočimi je štartalo sedemnajst slovenskih voznikov, ki so dirkali za državno prvenstvo, pa tudi v mednarodni konkurenci.

Štiridesetkilometrski krog je tudi tokrat potekal samo po naravnem terenu. Proga je bila prašna, trda, večinoma speljana po gozdu, vreme pa vroče in soparno. Specialni enduro test je bil v gozdu, motokros test pa na odprtem terenu, polnem prahu. Vozniki so imeli na razpolago 90 minut za krog, dnevno pa so vsi, razen veteranov, ki so vozili krog manj, morali odpeljati 4 kroge, torej so vozili po šest ur dnevno.

Slovenski vozniki so imeli kar precej tehničnih problemov z motorji. Nekdo je popravljal zavorni sistem, drugi hladilne sisteme, odtrgan sprednji blatnik- vse zaradi padcev. Eden pa je zaradi poškodbe drugi dan celo odstopil.

V prvenstvu Alpe-Adria se je po dveh dneh zmage veselil Miha Špindler, tretjih mest pa vsak v svojem razredu Vrhovšek in Tepuš.

V državnem prvenstvu so po razredih zmagali Podvratnik, Špindler, Tepuš in Kočevar.

Naslednji dve tekmi za DP bosta v Bjelovaru na Hrvaškem, v mesecu avgustu.

Silvin Vesenjak

foto:Sadaweb

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja