Erzbergrodeo 2009, sobota

13. 6. 2009 | Matevž Hribar
Deli

Privatni voznik na motokros Kawasakiju Fally Seppi je bil na prologu še dve sekundi hitrejši od Blazusiaka, na tretjem mestu je Despres, Miha Špindler pa je izboljšal svoj čas in se uvrstil na odlično deseto mesto.

Fally Seppi, enduristični javnosti nepoznan obraz, je danes dal vse od sebe in na prologu dosegel neverjetno dober čas ter si tako zagotovil prvo štartno pozicijo na dirki Red Bull Hare Scramble. Blazusiak danes prologa ni odpeljal, a je že njegov včerajšnji čas dovolj dober za drugo mesto pred dakarjevcem Cyrilom Despresom. Za njima sledi še šest KTM-ovih voznikov (Chris Birch, Homero Diaz, Mario Hirschmugl, Gilles De Jong in Cory Graffunder), zatem pa Rudi Poschl (BMW) in Miha Špindler (Husaberg), ki je popravil svoj čas za kar šest sekund.

Na jutrišnji dirki bodo štartali še naslednji slovenski vozniki: Omar Al Hiasat (86. mesto), Blaž Legiša (112.), Matej Stušaj (149.), Zdenko Šuler (208.), Mitja Kunc (251.), Anže Blejc (354.), Blaž Vačun (404.), Gorazd Kutin (458.), Janko Šumah (478.) in Danijel Prodan (497.).

Zanimivo, da organizatorji tokrat še niso zaupali točne trase jutrišnje dirke. Ta bo znana šele jutri zjutraj, le tri ure pred štartom dirke. To bo še pestro!

Vabljeni tudi k sodelovanju pri anketi na prvi strani Motomagazina. Lahko kdo užene čudežnega Poljaka?

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"