Gerčar pred začetkom sezone

13. 3. 2009
Deli

Gerčar letos načrtuje nastope na vseh 6 dirkah DP, prav tako pa tudi na 14 dirkah članskega EP v razredu MX2.

Pred začetkom sezone nam je mladi motokrosist zaupal: "Na mednarodnih dirkah bom nastopal za ekipo Yamaha – Monster – Gariboldi, ki je podprt s strani zastopnika Yamaha – Evropa in še posebej Delta teama iz Krškega, slovenskega zastopnika Yamahe. Na DP bom nastopal v barvah ekipe Delta Krško kot član AMD Feroda Celje.

Lani sem pravzaprav nastopal kar na 5 frontah: na DP sem zaradi interesa kluba vozil 2 razreda – enega za drugim, tako da sem ob nedeljah odpeljal kar štiri dirke zapored! Osvojil sem dva naslova podprvaka, a smo v klubu zaradi mojih 497 točk (od skupaj 637 točk ekipe) zato osvojili naslov prvaka v konkurenci klubov, kar nam je bilo vsem v ekipi zelo dragoceno.

Na to sem zelo ponosen, saj sem pri tem prispeval levji delež. Ob tem sem nastopal tudi na prventvu velike Britanije, kjer sem nabiral izkušnje, na 6 dirkah EMX2 in enkrat na dirki SP - MX2 v Italiji.

Razen naslova ekipnega prvaka, ki smo ga osvojili s klubom, sem se lani najbolj veselil zmage na EMX2 v Jastrebarskem in 15.mesta na dirki SP v Italiji.

Letos se bom osredotočil na razred MX2! Z raznovrstnimi nastopi lani sem si pridobil veliko izkušenj, katere bom lahko s pridom uporabil v nadaljevanju kariere. V motokrosu imam en sam izziv: le-ta je zelo preprost: biti najhitrejši med najhitrejšimi! "

Klemen, srečno!

MM_intervju_12032009