Gerčar s svojo ekipo in Husqvarno v sezoni 2015

17. 11. 2014
Deli

Motokrosist Klemen Gerčar, predlanski svetovni prvak v MX3 in letso član dirkaške karavane MXGP, bo v prihajajočo sezono vstopil s precej spremembami. Vozil bo Husqvarno, njegov novi trener pa bo sloviti Harry Everts, večkratni svetovni prvak in oče Stefana Evertsa, 10-kratnega svetovnega prvaka.

Klemen je namreč ustanovil lastno ekipo 62 MotorSport, s katero bo v sezoni 2015 nastopal na evropskih dirkah v razredu MXGP, na dirkah nemškega prvenstva ADAC in slovenskem državnem prvenstvu. S tem bo to prva slovenska motokros ekipa, ki bo nastopala v najmočnejšem motokros prvenstvu na svetu.

Do lastne ekipe je prišel tudi na podlagi novega sodelovanja s Husqvarno, saj bo Klemen v prihodnje dirkal z njihovimi motocikli, poleg te je imel odprte še nekatere druge možnosti za nastopanje v sezoni 2015, a se je na koncu vseeno odločil za lastno ekipo. »Glede na izkušnje iz minule sezone je veliko prednosti, če imaš lastno ekipo. Privarčuješ s časom, saj se ni treba voziti po Evropi in se usklajevati z ekipo, vse imaš doma, motocikel, rezervne dele, vse. Sam skrbiš za logistiko. Od Husqvarne bom dobil veliko podpore, stali mi bodo ob strani z novimi komponentami za motocikel, dogovoril sem se tudi z nekaterimi drugimi dobavitelji, tako da sem prepričan, da je to prava odločitev,« je ob tem povedal Klemen Gerčar.

Je pa Klemen s svojim talentom in zagnanostjo zbudil pozornost še pri enem od velikih nekdanjih svetovnih prvakov, Harryju Evertsu. Belgijec bo letos Klemnu pomagal kot trener in svetovalec.

Sicer bo imel Klemen enega mehanika za dirke in enega za treninge, v domači delavnici, ki jo opremlja na novo in prilagaja za nove zahteve, že ima štiri nove Husqvarnine motocikle, tako da so priprave na novo sezono dejansko že v polnem teku.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"