Herlings znova šokiral motokrosistični svet (video)

28. 8. 2017 | Jaka Završan
Deli
Herlings znova šokiral motokrosistični svet (video) (foto: KTM (Simon Cudby), Kawasaki)
KTM (Simon Cudby), Kawasaki

Pred selitvijo MXGP karavane v Združene države Amerike je Herlings dirko ameriškega državnega prvenstva izkoristil za dober trening in poskrbel za senzacijo.

V Ironmanu je 26. 8. 2017 potekala zadnja dirka za ameriško državno prvenstvo v motokrosu, le teden kasneje pa se MXGP karavana seli onkraj luže, kjer bo v Jacksonvillu potekala 17. dirka letošnjega prvenstva. Jeffrey Herlings se je edini izmed voznikov razreda MXGP v Ameriko odpravil teden prej in dirko ameriškega državnega prvenstva izkoristil za odličen trening in spoznavanje konkurence.

Že na samih treningih je bilo jasno, da se bo Nizozemec boril za sam vrh, to je kasneje upravičil tudi z zmago v prvi vožnji, a je svojo pravo tehniko in hitrost pokazal šele v drugi, ko je po zelo slabem štartu, iz ozadja prišel do prvega mesta in svoj premierni nastop v AMA razredu okronal z zmago. Za popoln izkupiček KTM-a sta poskrbela še Marvin Musquin z drugim in Blake Baggett s tretjim mestom. Kljub izjemnemu veselju pri KTM-u pa so imeli pri tovarniški ekipi Kawasakija še večji razlog za veselje, saj si je s pametno vožnjo naslov prvaka privozil Eli Tomac, ki naj bi naslednji vikend ameriške barve branil na dirki v razredu MXGP.

Utrinke druge vožnje in izjave najboljših si lahko ogledate na spodnjem videu:


Jaka Završan

Foto: KTM (Simon Cudby), Kawasaki

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"