Husabergova prva dirka in prva zmaga!

17. 3. 2008
Deli

Lepše popotnice si pri Husabergu ne bi mogli zaželeti ob premierni predstavi novega prototipa, ki bo nosil oznako FE 450 E 2009! Da, prav ste prebrali, Husaberg je s tistim modelom, ki so ga razkrili v Milanu, ki ima narobe obrnjen agregat in posodo za gorivo pod sedežem, že osvojili prvo mesto v kategoriji E2.

Ta neverjetni uspeh jim je na domači dirki za svetovno prvenstvo prinesel Joakim Ljunggren, ki je na uvodni dirki na Švedskem zmagal pred takšnim asom kot je na primer Juha Salminen. Ker je Husaberg v lasti KTM-a, to za oranžne Avstrijce ni razočaranje. Na gumah z žeblji pa se je odlično znašel tudi drugi Husabergov voznik Valteri Salonen, ki je na koncu dirko končal kot četrti.

V kategoriji E1 je slavil Finec Mika Ahola na Hondi 250 4T, v razredu E3 (veliki motorji nad 250 ccm 2T in 450 4T) pa je bil nepremagljiv njegov rojak Aro Samuli, ki vozi KTM EXC 300, torej dvotaktnik! To je tudi znak, da so dvotaktniki še kako konkurenčni in ob novih pravilih, ki naj bi prišli v veljavo po letu 2010 in se bodo v krosu izenačile prostornine (250 2T in 250 4T), bo brenčeči in za marsikoga edini pravi dirkaški zvok še razlegal naokoli.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol